Артшкола „Колорит“ завоюва престижни награди от Международния конкурс “Здраве“ 2023 в Иран

0
302
Колорит
Международното жури присъди най-високата награда „Златен трофей“ и Златен медал на шестгодишната Гергана Росенова за живописната й творба „Лекарите са като ангели“.

Артшкола „Колорит“ – Плевен, завоюва многобройни отличия от 9-я Международен конкурс „Здраве 2023“, който се проведе в Иран. Международното жури присъди най-високата награда „Златен трофей“ и Златен медал на шестгодишната Гергана Росенова за живописната й творба „Лекарите са като ангели“.

Златен медал печелят още пет деца от Школата. Високото отличие е за Алина Симеонова – 6 г., Аделина Петрова – 13 г., Ивалина Атанасова – 15 г., Кристиян Ковачев – 9 г., и Нина Енчеимат – 13 г. Наградените млади художници имат официална покана от организаторите да участват в тържествената церемония по награждаването, която ще се проведе на 8 ноември в Ереван, Армения.

Церемонията ще бъде част от програмата на 9-тия Международен фестивал на картините за педиатрични пациенти. Всяка година Фестивалът и церемонията за връчването на наградите се провеждат в различни държави по света. Отличените творби ще бъдат представени в поредица изложби в детски педиатрични клиники, които се намират в различни страни – девизът на проявите е „Помогнете на здравето с изкуство, за да дадете усмивка на всяко туптящо сърце“.

Международният конкурс и Фестивалът се организират от лекари педиатри от цял свят, обединени в  групата „Здраве и изкуство“ в Иран. Те работят за благородната кауза да поддържат психичното здраве на болни деца чрез силата на изуството.

Това е четвъртото и най-успешно представяне на Артшкола „Колорит“ на престижния световен форум. Три от наградените деца – Гергана Росенова, Кристиян Ковачев и Нина Енчева, са от Плевен, а другите отличени се обучават онлайн в Артшкола „Колорит“ – Алина Симеонова е от София, Аделина Петрова е от Велико Търново, Ивалина Атанасова – от Мадан.

„Постиженията ни са изключително висока оценка за мен като артпедагог и затвърждават лидерската позиция на  Артшкола „Колорит“ на световната сцена на детското изобразително изкуство“, коментира по повод отличията Майя Ананиева, ръководител на Школата.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here