Анелия Дечева ще съвместява длъжностите началник на Отдел “Култура и туризъм” в Община Плевен и диригент на Общински хор “Гена Димитрова”

0
1503
Анелия Дечева

Анелия Дечева ще съвместява длъжностите началник на Отдел “Култура и туризъм” в Община Плевен и диригент на Общински хор “Гена Димитрова”, който ръководи от 2008 г. Това стана ясно днес по време на официалното й представяне от кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов на седмичното оперативно заседание на общинското ръководство в присъствието на журналисти.

Анелия Дечева зае поста началник на Отдел “Култура и туризъм” на 3 януари 2024 г. след спечелен конкурс за длъжността. Тя поясни, че ще продължи да е диригент на Общински хор “Гена Димитрова” на граждански договор. На въпрос на журналист ще успее ли да се справя с двете длъжности предвид натовареността им, тя увери, че всичко е въпрос на организация.

Нейната биографична справка гласи, че е възпитаник на Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков” в Плевен, а след това и на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство “Проф. Асен Диамандиев” в Пловдив. Магистър е по „Музикална педагогика” и „Оперно пеене и дирижиране”. Има второ висше образование от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий” – специалност „Библиотекознание и библиография”.

В периода 1987 – 1995 г. е завеждащ на Отдел „Изкуство“ в Регионалната библиотека “Христо Смирненски” в Плевен. Паралелно с това е и хормайстор и вокален педагог на Градския хор „Катя Попова”;

От март 1995 г. до 2008 г. е солист и артист-хорист в Плевенската филхармония с открита оперна сцена, Хорова формация. Тя е асистент-режисьор и вокален педагог в Драматично-куклен театър “Иван Радоев” в Плевен от януари 2004 г. до 2008 г., а от 2008 г. до момента е диригент на Общински хор „Гена Димитрова“ – Плевен.

Като музикант и певица организира камерни формации с деца и професионални певци, с които изнася концерти с класическа и поп музика. Преподава оперно пеене и солфеж на начинаещи певци, както и поп и джаз пеене във Вокална група „Арлекино“ при читалище „Съгласие 1869“ – Плеевени на индивидуални изпълнители.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here