Актьорът Веселин Плачков е новият директор на Казанлъшкия театър

0
1000
Весeлин Плачков
Снимка: Impressio

Актьорът Веселин Плачков е новият директор на Общинския театър „Любомир Кабакчиев“ в Казанлък. Той е временно изпълняващ длъжността и е назначен до провеждането на конкурс за поста. Мястото се освободи, след като досегашният директор Димитър Кабаков пое управлението на плевенския ДКТ „Иван Радоев“ на 4 май 2022 г. Той също е временно изпълняващ длъжността директор до провеждане на конкурс.

Плачков е роден е в Плевен, където сменя няколко училища. 17 години живее и учи в Белене и там завършва средното си образование в СОУ „Димчо Дебелянов“. Продължава образованието си в класа по актьорско майсторство за драматичен театър на проф. Димитрина Гюрова в НАТФИЗ ”Кръстьо Сарафов” и от 2003 г. е актьор в Драматично-куклен театър “Иван Радоев“, където работи до 2016 г. Театралните му превъплъщения са многобройни.

Снима се и във филмите „Краят на 20-ти век“, „Забранена любов“, „Викинги“ и др. Става много популярен с централната си роля във филма „Дякон Левски“ на режисьора Максим Генчев, участва и в последния негов филм „Ботев“, който тръгна по кината в началото на март 2022 г. Плачков играе и главна роля във филма „Роза Дамасцена“ с режисьор Тодор Анастасов. Снима се и в телевизионния сериал „Пътят на честта“.

От април 2020 г. е назначен за началник на отдел „Култура и туризъм“ в Община Плевен, но не остава дълго на поста.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here