С 90 гайдари и тържествен концерт НУ “Христо Ботев” – Плевен празнува 90-годишнината си

0
494
Читалище "Съгласие 1869"

90 гайдари от Калоферския оркестър дефилираха от Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ до читалище “Съгласие” 1869” в Плевен тази сутрин. Атрактивното събитие е посветено на 90-тата годишнина на НУ “Христо Ботев”.

В 10 часа започва пъстър празничен концерт в читалище “Съгласие 1869”. В него ще се включат още Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци “Иван Вълев”, народните певци Георги и Иван Гоцеви, кавалджията Владимир Величков, ученици от НУИ ”Панайот Пипков”, сред които участниците в Акордеонният ансамбъл “Акордеомания” с ръководители Ценка Тодорова и Румен Тодоров и Формация „The Bakers“ с ръководител Владимир Величков.

На сцената ще се изявят още Хор “Звъника” с ръководител Ваня Делийска, Вокална група „Ботевци пеят“ и Фанфарният оркестър при НУ „Хр. Ботев“, Детско-юношеският фолклорен ансамбъл „Нашенчета“ при Центъра за работа с деца в Плевен с ръководител Огнян Летов и др. Концертът ще е с вход свободен за всички граждани.

В НУ “Христо Ботев” се обучават 420 ученици в 19 паралелки. Педагогическият екип реализира иновации в областта на патриотичното възпитание. От 12 години директор е Цветелин Горанов.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here