Министър Радостин Василев награди 10 талантливи деца от Плевен в Деня на спорта

0
482
Радостин Василев - спортен празник

Министър Радостин Василев награди 10 талантливи деца от Плевен при старта на кампанията “10 причини младите да останат в България”. Инициативата започна в Деня на спорта – 17 май, в центъра на града, където се проведе спортен празник. Като патрон на кампанията, организирана от “Стандарт”, Василев връчи почетна значка на Министерството на младежта и спорта на изявени таланти, които имат постижения в областта на спорта, изкуствата и науката. Кампанията ще продължи и в други градове на страната, за да бъдат представени постиженията на онези млади българи, които с резултатите си носят повод за гордост на цялата нация.

Отличените плевенчани са състезателите Альоша Илиев (борба), Ивелин Николаев (футбол), Симона Маринова (плуване), лауреатите от национални и международни олимпиади Ванеса Средкова (испански език), Гергана Савчева (испански език), Крум Александров (физика и химия), Михаил Банков (физика, астрономия, информатика, математика и лингвистика), художничките Виктория Иванова и Лилия Янкова, както и певицата Стефани Славчева, която има богата колекция от медали от престижни певчески национални и международни конкурси.

“За мен беше чест да присъствам на събитие, в което виждам толкова много деца. През последните пет месеца, в които съм министър на младежта и спорта, присъствам на събития, насочени именно към децата, защото изключително дълго време младите таланти бяха забравени за сметка на спорта за високи постижения.

Плевен е моят роден град и днес съм изключително възхитен да видя тези млади хора. Знам колко е трудно да си треньор, да си възпитател, да си родител на едно момче или момиче, което няма къде да тренира. Редица от вас изпратиха до ММС снимки за състоянието на националната спортна база в Плевен и в тази връзка аз съм предприел необходимото зала “Спартак” да има отопление, вентилация и климатизация след толкова време. Община Плевен спечели два проекта в ММС и тази зала ще бъде много по-красива.

Докато съм на този пост, предполагам, че ще ми стигне времето, за да направя най-хубавата спортна зала в град Плевен и тези деца да не тренират и играят в руини и на студено, а да има къде да отидат. Надеждата ми е, че те няма да се откажат, защото пътят от един талант до големия спортист преди всичко е трудът. А никой не иска да полага труд на места, в които трудно се съществува, камо ли да се тренира. Моята цел е да давам посоката. Тя е в масовия спорт, а средствата на дръжавата да отиват за спортна инфраструктура за децата”, заяви министър Василев в Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here