Абитуриентски концерт с впечатляваща програма представя пианистът Деян Табашки от класа на Антоанета Воденичарова

0
615
Деян Табашки

Абитуриентски концерт с впечатляваща програма ще представи пред публика пианистът Деян Табашки от класа на Антоанета Воденичарова в плевенското Национално училище по изкуствата “Панайот Пипков”. Музикалното събитие за всички почитатели на класическата музика ще се състои на 3 май 2023 г., сряда, в зала “Божко Шойков” на НУИ “П. Пипков”, от 19 часа.

Изявеният и многократно отличаван млад музикант ще зарадва многобройните си почитатели с амбициозна и разностилна програма. Той ще сподели с публиката произведения от Й. С. Бах, Л. В. Бетовен, Ф. Шопен, С. Рахманинов и П. Владигеров. Музикалното пътуване през различни епохи със сигурност ще достави огромно удоволствие на зрителите, които следят развитието на талантливия пианист от години.

Наскоро Деян Табашки спечели поредно престижно отличие – първа награда от Kraiova Piano competition, състоял се на 24 и 25 март 2023 г. в Румъния. Деян беше отличен в група F – до 19 години. Той изпълни произведения от Л. В. Бетовен, Ф. Шопен и С. Рахманинов и беше избран да свири на галаконцерта, на който представи Фантазия оп. 49, фа минор от Ф. Шопен – знаменателно произведение за творчеството на композитора. 

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here