С изложба на Убавка Тончев и Костика беше открита обновената Галерия “Петко Чурчулиев” в Димитровград

0
363
Убавка - изложба в Димитровград

С изложба на плевенската скулпторка от сръбски произход Убавка Тончев и нейния съпруг Константин Симеонов – Костика, който напусна този свят през 2019 г., беше открита вчера обновената Зала 1 на Художествена галерия “Петко Чурчулиев” в Димитровград. Пластиките и живописните платна на двамата изявени български автори заредиха пространството с вдъхновение и положителна енергия, която докосна всеки от посетителите.

Двойната експозиция беше представена от уредника на галерията Емилия Стоева, а Убавка Тончев сподели с присъстващите интересни факти за живота и творчество на своя съпруг Константин Симеонов – Костика. След кончината му нейните творчески изяви винаги са съпътствани и от негови творби, които по неповторим начин допълват общото внушение на изложбите й. И тази експозиция не прави изключение, а на почетно място и на статив е поставен портрета на Костика, рисуван от съпругата му.

Настоящата експозиция ще е достъпна за публика близо месец. Тя е експонирана в много съвременно и прекрасно оборудвано галерийно пространство, което претендира за най-доброто в страната, не скри радостта си от придобивката Антоанета Станчева, директор на Историческия музей в Димитровград, под чиято шапка е Художествена галерия „Петко Чурчулиев“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here