Мариана Попова и Веселин Плачков представят спектакъла “Виновни” на сцената на читалище “Съгласие” в Плевен

0
51
Виновни - Веселин Плачков и Мариана Попова

Поппевицата Мариана Попова и актьорът Веселин Плачков ще представят спектакъла “Виновни” на сцената на читалище “Съгласие 1869” в Плевен. Артистичното семейство ще покори публиката на 5 септември от 19 часа.

Дългоочакваната постановка е по текст на Веселин Плачков, а режисьор е Христо Мутафчиев. „Виновни“ е спектакъл, който събира в едно малко пространство огромната мечта за изкуство. Двамата творци се превъплъщават в различни образи, за да поставят въпросите на съвремието: за изборите, вземането на решения, може ли човек да остане верен на себе си и да следва собствените си морални правила, или е по-добре да се пусне по течението на комерсиалното и шумно аплодираното в изкуството.

Създателите на спектакъла питат: “Какво е вината? Как се преминава през самия себе си, за да осъзнаеш вината си за това, което не искаш да бъдеш? Колко струва вината?” и дават своите отговори от сцената. Смях и музика, но и откровения, които “хващат за гърлото”. “Между живота и смъртта ще намерим заедно отговора, преминавайки през най-нелепите ситуации от реалния живот, които не винаги ни харесват”, обещават създателите на представлението.

Спектакълът беше аплодиран бурно от многобройната публика в читалище “Искра – 1860” в Казанлък на 19 юли, същия успех пожъна представлението и в Петрич преди това – на 1 юли. След Плевен “Виновни” ще се играе във Варна – 17 септември, Горна Оряховица – 21 септември, Театър “Сълза и смях” в София, където ще е премиерата му – 24 септември, Доходно здание в Русе – 3 октомври, Алфатар – 4 октомври, Театър “Адриана Будевска” – Бургас – 17 октомври, и Театър “Сълза и смях” – София – 25 октомври.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here