Фотоизложбата Budapest street ще гостува в ХГ „Илия Бешков“ в Плевен

0
271
изложба

Фотоизложбата Budapest street ще гостува в ХГ „Илия Бешков“ в Плевен на 8 август, 2023 г., а отриването й ще е в 18 ч. Събитието се организира в партньорство с Унгарския културен институт “Лист”.

Автор на интересните фотографии е Кристиян Бодиш, който е роден през 1985 г. в Будапеща. Завършва строително инженерство, а с фотография започва да се занимава преди повече от 10 години като хоби. Основният му профил е архитектурната фотография и заснемането на събития. 

“Снимам Будапеща от 2009 г., а от 2014 г. съм в постоянно сътрудничество със столичната община и творбите ми редовно излизат в We Love Budapest. През 2016 г. създадох Budapest Images  (https://budapestimages.com/) – най-голямата база данни на тема Будапеща. Тази година се присъединих и към BPSPC (Budapest Street Photography Collective), творческо ателие, обединяващо budapest street фотографи”, споделя той.

В настоящата експозиция публиката ще види фотографии на Будапеща от изминалите 10 години, групирани в тематични двойки. Една част от тях е много „будапещенска“, друга – би могла да бъде направена в който и да е друг голям град. Общото между двете групи е неповторимостта на мига.

“Най-голяма радост ми доставя, когато мога да увековеча рядко, неповторимо, пълно с живот явление. Целта ми не е да се изкачвам по екстремни места и оттам да снимам изумителни перспективи, а да откривам места и гледни точки, които са достижими за всички и въпреки това никой не ги е забелязал“, признава Кристиян Бодиш.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here