9-годишната Магдалена Чобанова стана Читател на годината в Детския отдел на библиотеката при читалище „Съгласие 1869“

0
518
Магдалена Чобанова

9-годишната Магдалена Чобанова от ОУ „Йордан Йовков“ в Плевен беше избрана за Читател на годината в Детския отдел на библиотеката при читалище „Съгласие 1869“. Малката читателка е заела 80 книги през годината, което означава, че е чела средно по три книжки на седмица. Любима сред тях й е „Пипи Дългото чорапче“, а мечтата й – да стане библиотекар.

Чаровната плевенчанка получи грамота и подарък от Ана Александрова, която съвсем скоро пък беше отличена с приза „Млад библиотекар на годината“ на Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА). 

Това се случи по време на официалното откриване на обновения Детски отдел. Повече от 300 са регистрираните читатели в него, като през последната година новите малки почитатели на книгата са 120. Децата и гостите на празника бяха изненадани с красива и уютна атмосфера – нови стелажи, цветни акценти, простор и светлина и най-вече – много нови книжки.

Празникът завърши красиво и елегантно – със специално създаден за събитието танц на най-малките балеринки от Балетната школа на читалището с ръководител Валя Козовска и с носещите коледно настроение изпълнения на децата от Вокална група „Арлекино“ с ръководител Виолета Боянова.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here