Откриват Лятната онлайн китарна академия с концерт

0
1416
онлайн Китарна академия

Лятната онлайн китарна академия ще бъде открита днес, 13 юли, от 20 часа с концерт на участниците в тазгодишното издание. Той ще бъде излъчен на страницата на Лятната академия във Фейсбук.  

Тази година изданието ще е изцяло онлайн и ще продължи до 30 юли, като всеки участник ще има възможността да вземе майсторски класове с изявени преподаватели, както и да се включи в групови уроци за техника. По време на събитието ще бъдат проведени множество лекции на различи теми, свързани с китарното изкуство. Предвидени са и много приятни изненади за всички участници.

Нестандартната изява ще е алтернатива на стандартното събитие, което през последните 5 години, в края на месец юли, събираше под звездите на парк „Кайлъка“ в Плевен много китаристи, за да споделят знания и умения, да пеят, свирят и да се забавляват, припомнят от екипа, организатор на Международния фестивал на китарата „Плевен“.

Ще бъдат използвани най-съвременните методи за комуникация за провеждане на групови уроци за техника и ще бъдат организирани онлайн концерти „на живо“ през социалните платформи. Ще бъде осигурен професионален софтуер за провеждане на уроците, безплатна техническа поддръжка, както и външен микрофон при нужда.

Организатори на събитието са Сдружение “Изкуството до мен“ и читалище „Лик – 1959“ Плевен. Художествен директор, създател и главен организатор на фестивала е Николай Михайлов – преподавател по класическа китара в НУИ “Панайот Пипков” в Плевен, китарист, композитор на филмова музика и член на сдружение „Изкуството до мен”.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here