45 детски рисунки участват в конкурса “Освобождението на Плевен”

0
531
Освобождението на Плевен

Общо 45 детски рисунки са представени за участие в обявения от Областна администрация конкурс на тема „Освобождението на Плевен“. Инициативата е посветена на 145-та годишнина от Освобождението на Плевен от турско робство. Творбите са създадени от ученици на възраст между 11 и 19 години, като класирането ще е в 2 възрастови групи: 11 – 14 години и 15 – 19 години.

Тричленно жури с председател областния управител на Област Плевен Иван Петков и членове Майя Ананиева – създател и ръководител на плевенската Артшкола „Колорит“, и Богомил Стоев от Регионалния военноисторически музей – Плевен, ще класира творбите на I, II и III място. Победителите ще бъдат обявени на 9 декември в чест на Деня на признателност към загиналите за Освобождението на Плевен от турско робство в сградата на Областна администрация – Плевен.

Целта на конкурса е да насочи вниманието на децата към историята, да съхрани и популяризира историческото наследство на България и да подбуди чувството за принадлежност към родината.

Награждаването ще е на 9 декември, петък, от 13,30 часа, в Атриума (вътрешния двор) на сградата на Областна администрация – Плевен. Поканени са всички участници.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here