18 310 лева набра Коледният бал на Ротари клуб Плевен Центрум за по-чист въздух в класните стаи

0
451
Ротари клуб Плевен Центрум

18 310 лева са събраните средства на Коледния благотворителен бал на Ротари клуб Плевен Центрум, информират от организацията. Средствата ще се използват за закупуване на уреди за пречистване на въздуха, които ще бъдат подарени на три начални училища в град Плевен: „Единство“, „Отец Паисий“ и „Патриарх Евтимий“.

Кампанията „По-чист въздух за нашите деца“ започна преди две години, когато плевенските ротарианци подариха пречистватели за въздух на Иновативното начално училище „Христо Ботев“. Инициативата на Ротари клуб Плевен Центрум получи своето успешно продължение благодарение на стотици дарители, сред които представители на бизнеса в Плевен и региона, организации и граждани. С доставката на уредите ще бъде осигурена по-здравословна среда в класните стаи за децата от всички начални училища в Плевен, убедени са ротарианците.

За набиране на средства за каузата по време на Коледния ротариански бал в ресторант „Ростов“ бе проведен благотворителен търг на картини и уникални предмети, предоставени от Васил Антонов, Георги Прусийски, Бойко Тодоров и олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова, както и томбола с награди. Дарения бяха получени и от много съпричастни към каузата хора, които нямаха възможност да присъстват на бала.

На Коледния си бал плевенските ротарианци по традиция връчиха своите Годишни награди за безспорен принос към местната общност. Наградата „За служба в полза на обществото“ бе връчена на екипа на Клиниката по пневмология и фтизиатрия към Университетската болница „Д-р Георги Странски“ в Плевен. Статуетката и почетната грамота получи доц. д-р Явор Иванов, началник на клиниката. “Екипът, ръководен от доц. Иванов, бе първият в България, сблъскал се с предизвикателството коронавирус, което промени живота на целия свят за близо две години. В изключително необичайна ситуация и при огромно натоварване, с професионализъм и отговорност, плевенският екип се превърна във флагман в борбата с Ковид 19 в България, което даде шанс за спасение на стотици пациенти от Северна България”, коментират от Ротари.

Призът на Ротари клуб Плевен Центрум за 2022 г. в областта на образованието получи Диана Данова, преподавател по математика в Математическа гимназия „Гео Милев” – Плевен и председател на Съюза на математиците в България – секция Плевен. Впечатляващи са не само постиженията на десетки нейни възпитаници, носители на престижни награди от международни състезания, а и това, че всички нейни ученици успяват да се влюбят в „страшната” математика. Диана Данова е „моторът” на много математически състезания, които откриват нови хоризонти за младите дарования.

С приз „За принос в дарителството“ бе удостоена Фондация BCause за активното съдействие в кампанията на Ротари клуб Плевен Центрум „Да спасим човешки животи в битката с COVID – 19“ през 2021 година, с която бяха доставени апаратура и оборудване за Районния център по трансфузионна хематология в Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here