20 ароматни водни лилии дари производител на плевенчани – засадени са в езеро в парк „Кайлъка”

0
747
лилии - Дойчин Владимиров

20 ароматни водни лилии дари на плевенчани Дойчин Владимиров – собственик на ферма за красивите растения в близост до Плевен, и днес ги засади в езерото над ресторант „Люляците” в парк „Кайлъка”. През пролетта броят на лилиите ще достигне 200, с което дарителят ще изпълни даденото обещание пред местната общност неотдавна. Лилиите са зимоустойчиви и цъфтят в 4-5 различни цвята. Също през пролетта ще бъдат посадени и жълти ириси – бързорастящи саморазсаждащи се водни растения, информира Дойчин Владимиров.

Наскоро езерото беше почистено с тежка техника от тиня, клони и отпадъци, беше изградена нова преградна стена и ремонтирани шлюзовете, след което мястото отново беше напълнено с вода през последните почивни дни.

Предстои по брега на езерото да бъдат засадени нови декоративни фиданки – на мястото на премахнатите стари дървета с изгнили дънери. Ще бъде поставена и лека ажурна ограда откъм пешеходната алея. Тези, както и останалите дейности по почистване на езерото и изграждането на нови съоръжения, са възложени и финансирани от Община Плевен.

Дойчин Владимиров и засадените водни лилии.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here