Изложба малка пластика и приложно изкуство откриват Диана Тончева, Анелия Тодорова и Иво Даскалов

0
286
Къща на художниците

Изложба малка пластика и приложно изкуство ще открият Диана Тончева, Анелия Тодорова и Иво Даскалов в Деня на Св. Иван Рилски – Чудотворец – 19 октомври. Артсъбитието ще е в Къщата на художниците (ул. “Димитър Константинов” 17), от 17,30 часа.

Диана Тончева е добре позната на плевенската публика. Тя участва редовно в груповите изяви на местното Дружество на художниците, а освен това има и самостоятелни срещи с публиката, която всеки път е във възторг от нейните изящни малки пластики, наситени с движение, танц, усмивка и покоряваща естетика. Авторката ще остане вярна на себе си и в предстоящата експозиция и ще представи свои нови работи.

Плевенчанката Анелия Тодорова за първи път ще сподели свои миниатюри с публиката. След дълги години в Италия, тя се връща в родния град, където се отдава на своето хоби – живописта и приложните изкуства. Развълнувана от поканата на Диана Тончева да се представи в обща експозиция, Анелия Тодорова очаква тази първа среща със зрителите с вдъхновение и трепет.

Иво Даскалов е майстор бижутер, резбар и гравьор, чиито уникални творби са познати повече в чужбина, отколкото у нас. В предстоящата изложба той ще се представи с ръчно изработени комплекти за писане и перодръжки. В ювелирното си изкуство той използва сребро, полускъпоценни и скъпоценни камъни. Има и творби, които създава съвместно със сина си, който е майстор книговезец.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here