Зорница Иларионова поздравява плевенчани за празника на града им със „Спомен от едно скъпо място“ на Чайковски (видео)

0
919
Зорница Иларионова

Цигуларката Зорница Иларионова поздравява плевенчани за предстоящия празник на града им – 15 май, с изпълнение на пиесата „Спомен от едно скъпо място“ на П. И. Чайковски. На пианото й акомпанира Царина Маринкова.

„Именно от Плевен за нас започна едно дълго и вълнуващо пътуване в света на Музиката“, споделя Зорница, чийто творчески път тръгва от Национаното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен и класа на нейната майка – цигулковата педагожка Благородна Танева.

„С това изпълнение пожелавам на всички мои съграждани и приятели в град Плевен да бъдат здрави и да продължаваме заедно да съхраняваме традициите, духа и културата на този град. Плевен е осъществил потенциала и таланта на много достойни българи, които днес с гордост защитават лицето на града по целия свят“, е посланието на младата цигуларка към съгражданите й.

Тя информира в аванс, че ще се върне отново на обичаната плевенска сцена през септември 2020 година, за да изсвири тройния концерт на Бетовен заедно с фантастичния виолончелист Атанас Кръстев и Плевенска филхармония. „Очакваме срещата си с плевенската публика с огромно нетърпение“, признава Зорница Иларионова.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here