Зорница Иларионова, Плевенската филхармония и маестро Комджалов представят Концерт за цигулка и оркестър от Брамс

0
543
Зорница Иларионова
Зорница Иларионова

Цигуларката Зорница Иларионова и Плевенската филхармония ще представят Концерт за цигулка и оркестър оп. 77 от Й. Брамс на 29 април 2022 г., в читалище “Съгласие 1869”, от 19 часа. Диригент ще е маестро Йордан Камджалов.

“За Брамс чаках много години, винаги съм изпитвала особен респект към тази музика, по-конкретно към цигулковия концерт. Щастлива съм, че едно от първите ми изпълнения ще се случи именно в Плевен. Изключително много се радвам, че отново ще имам възможност да свиря с чудесните музиканти от Плевенска филхармония под диригентството на маестро Йордан Камджалов. Предстоят ни концерти както в Плевен, така и в София – на 28 юни, на фестивала “Софийски музикални седмици” в зала “България”, информира за “Духът на Плевен” изявената цигуларка с плевенски корени.

С маестро Камджалов тя гостува и в Шумен на 21 април. Преди това имаше и други много интересни и вълнуващи проекти с прекрасни изпълнители. На 25 март Зорница Иларионова и прекрасната пианистка Пламена Мангова – също от Плевен, излязоха заедно на сцената за първи път. Двете изявени солистки и Симфониета – Враца изпълниха Концерт за цигулка, пиано и оркестър от Феликс Менделсон – Бартолди и “Поема” за цигулка и оркестър от Шосон. Дирижира маестро Христо Павлов.

На 26 април в София участва в концерт, посветен на Франц Шуберт, в рамките на Европейския музикален фестивал, организиран от агенция “Кантус Фирмус”. В него си партнира с пианистката Мартина Табакова, виолончелиста Кристиян Чернев, както и с оперните певци Гергана Николаева – мецосопран, и Марио Николов – тенор”, споделя още Зорница.

Наситената програма на плевенчанката продължава на 1 май, в парк-театър “Борисова градина”, когато е премиерата на завладяващия симфоничен спектакъл “Вивалди завинаги”. “Ще бъдем заедно със Симфониета Враца и маестро Максим Ешкенази”, информира за още един от интересните си проекти чаровната цигуларка.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here