Спектакълът “За буквите” на Вокална група “Арлекино” и Балетната школа при читалище “Съгласие” – красиво пътуване в света на познанието

0
553

С Голям брилянтен валс от Ф. Шопен започна спектакълът “За буквите” – едно пътуване с буквите и нотите към познанието. Балерини от Балетната школа с ръководител Маня Николова при читалище “Съгласие 1869” покориха с грация, нежност и финес зрителите, които от своя страна наградиха изпълнителите с много аплодисменти. Ефирните танци пренесоха присъстващите в един приказно красив свят, в който властват добротата и радостта от живота.

Актрисата Мариета Калъпова, автор на сценария и водеща, беше подготвила интересни гатанки за децата, които я слушаха с внимание и бързо отгатваха отговорите. Малчуганите научиха и важни факти за българските букви. Посланието към всички тях беше да учат буквичките и да четат много книжки, защото в тях се крие познанието.

Много радост и настроение донесоха с изпълненията си младите таланти от Вокална група “Арлекино” с ръководител Виолета Боянова. Те провокираха аудиторията, сред която имаше и много деца на различни възрасти, да пее заедно с тях, да ръкопляска в ритъм и да ги аплодира възторжено след всяко изпълнение. Подборът на 9-те песен беше свързан с училището, което във всички времена е символ на знанието, обучението, развитието и усъвършенстването.

Красивото музикално пътешествие, умело напътствано от водещата Мариета Калъпова, донесе прекрасни емоции на всички артисти на сцената и на многобройната публика, изпълнила до краен предел зала “Емил Димитров” на читалище “Съгласие 1869”. За цялостното въздействие на постановката допринесоха и красивите декори на художника Иван Велчев – Йово и озвучаването на Максим Горанов. Представлението завърши с песента „Буквите“ по музика на Георги Милтиядов.

Спектакълът се реализира със съдействието на Национален фонд култура и до средата на месец май 2022 г. ще бъде представен в селищата Ореховица, Тръстеник, Гулянци, Коиловци, Славяново и Искър.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here