Златни награди спечелиха плевенски таланти на Световния артфестивал „Малък битолски Монмартър” в Северна Македония

0
910
Артшкола "Колорит"

Три деца от Артшкола „Колорит” спечелиха „Златна палитра” – най-високото отличие на Световния артфестивал „Малък битолски Монмартър 2020” в Република Северна Македония, информира ръководителката на Школата Майя Ананиева. Наградените таланти са Ева Георгиева – 7 г., Лора Чолакова – 9 г., и Румен Константинов – 10 г. Ева печели с пастелната си рисунка „Легнала котка”, Лора – с „Портрет на момиче с очила” , сух пастел, а Румен впечатлява журито с  живописната си творба „Момиче с котенце”.

Почетни дипломи са присъдени на Лилия Янкова – 8 г., за рисунката ”Портрет на момиче с  обици” и на Катрин Илиева – 13 г., за творбата й „Актьор в роля”. Колекцията от рисунки на школа „Колорит” печели „Златна палитра” и наградата Участник в световния арт форум.

Плевенската школа за 26-ти път е сред световните лидери в областта на детското изобразително изкуство. В това издание на престижния конкурс се конкурират 13 371 творби на деца и младежи от 33 страни от различни континенти. Международната изложба ще бъде експонирана  в Националната галерия „Montmartre” в Битоля. Организатор на Световния артфестивал е Детското артстудио „Св. Св. Кирил и Методий” в град Битоля.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here