Журналистът и телевизионен водещ Костадин Филипов представя новата си стихосбирка “Нощ и нож” в Плевен

0
305
Костадин Филипов

Журналистът и телевизионен водещ Костадин Филипов ще представи новата си стихосбирка “Нощ и нож” в Плевен. Литературната среща ще е на 1 декември, от 17,30 ч., в Регионалната библиотека “Христо Смирненски”.

Читателите познават автора от успешните му книги ”На дъх от лятото” и ”Ангела и Джема”, а в новата си стихосбирка “Нощ и нож” той продължава пътя си към сърцата им. Стихотворенията му са оценени от любителите на изящната словесност, сполучливо облечени в музика и изпълнени от популярни певци.


„За мен беше удоволствие да опознавам нощта и ножа, защото те не са само съществителни, звучащи еднакво, а и характерна за поезията на Филипов метафора. Разбира се, стиховете са любовни – любовните нощи и любовните ножове, които разсичат мрака, за да изведат и автора, и многобройните му читатели до светлината, към която всички се стремим. Нейното начало е между кориците на тази книга. Тръгнете по пътя, който тя ви чертае, и не забравяйте непременно да си купите риза на цветни квадрати. Удобна е!“, коментира поетесата и редактор на книгата Маргарита Петкова.

Костадин Филипов е отдаден на журналистическата професия повече от четвърт век. Той започва кариерата си още на 13-годишна възраст в радио „ЧЛК“ в родния Велинград. Паралелно със следването си в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, специалност „Българска филология“, работи като новинар и автор на всекидневни актуални и музикални предавания в Обединени радиостанции „Канал Ком“.

Телевизионната му кариера започва в ТВ „Евроком“ – Пловдив, като репортер и водещ на новини, след това е водещ и редактор на централната новинарска емисия и „Темата на Нова“ на Нова телевизия. Професионалният му път минава през ТВ“7“, където е водещ на новини и предаването „Дневен ред“, редактор на риалити формата „Фермата“ по bTV, а днес е редактор в предаването „Преди обед“ по bTV. Главен редактор е на информационния сайт delo.bg.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here