Панорама

По повод Националния празник на България в Община Плевен са получени молби от български общности в чужбина за организиране на виртуални екскурзии в Панорама „Плевенска епопея 1877“, информират от пресцентъра на местната администрация. Зад граница Трети март е работен ден, поради което с представителите на българските общности бяха съгласувани онлайн посещения на различни дати.

Децата от българското неделно училище „Българче“ в Неапол – Италия, ще разгледат Панорамата на 28 февруари в 11.00 ч. На 6 март в 14.00 ч. сънародниците ни в Дъблин – Ирландия, ще празнуват Освобождението на България също с онлайн посещение на Панорамата, а на 7 март от 11.00 ч. – децата от българското училище към Посолството на страната ни в Кралство Мароко.

На 13 март в 11.00 ч. учениците от българското неделно училище в Барселона – Испания, имат празничен урок по родолюбие с виртуална беседа в плевенския исторически монумент, а от 13.00 ч. същия ден ще се включат децата от гр. Паленсия, където има голяма общност емигранти от района на Плевен. На 14 март в 11.00 ч. възпитаниците от българското неделно училище в Тарагона – Испания, в часа по българска история ще се запознаят онлайн със събитията от Плевенската епопея.

В процес на организация е виртуална екскурзия в Панорамата с българските училища в Брюксел – Белгия, и в Атина – Гърция.

Със съдействието на Община Плевен екипът на Панорама „Плевенска епопея 1877“ вече е в готовност за осъществяването на виртуалните посещения.  

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here