Жанрово разнообразни спектакли за деца и възрастни предлага ДКТ „Иван Радоев“ през месец април

0
260
ДКТ

Жанрово разнообразни спектакли за деца и възрастни предлага Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ през април. Билети за несъстояли се представления могат да се презаверят на касата на културния институт за нови дати през този месец.

На 10 и 15 април от 19 часа публиката може да види „Човекът от Подолск“ от Дмитрий Данилов, режисьор: Васил Василев. „Вражалец“ от Ст. Л. Костов с режисьор Георги Стоилов е на 12 април от 19 часа – със специлното участие на актьорите Любо Нейков и Станимир Гъмов.

Авторският моноспектакъл „Harlem shake“ на Ованес Торосян е на 13 април от 19 часа.

На 19 април от 19 часа ще бъде представена постановката „Един мъж и една жена“ от Валентин Красногоров с режисьор Анастас Попдимитров. Участват актьорите Мариета Калъпова и Георги Ангелов.

Следващо заглавие в афиша на театъра е „Серьожа е много тъп“ от Дмитрий Данилов в превод на Василка Бумбарова и с режисьор Васил Василев. Преставлението на 23 април от 19 часа.

Зрителите ще видят отново на плевенска сцена актьорите Мартина Вачкова и Тончо Токмакчиев, които си партнират в спектакъла „Рейс“ от Станислав Стратиев- на 26 април от 19 ч. Адаптацията на текста и режисурата са на проф. Здравко Митков.

Програмата за възрастни завършва на 27 април с „Боинг, боинг“ от Марк Камолети и режисьор Васил Василев. Постановката е със спечиалното участие на Димитър Баненкин и Петко Венелинов.

За детската аудитория също има разнообразни предложения. На 10 април от 11 часа ще се играе „Безценното камъче“ по българска народна приказка, режисьор: Ива Николова. На 12 април от 18 часа е „Тигърчето Спас и малкото голямо слонче“ от Рада Москова, режисьор: Александър Ткачов.

„Аладин и вълшебната лампа“ (драматизация и режисура Милена Мавродинова) ще се игра на 17 април от 11 часа и на 28 април от 18 часа.

На 21 април от 18 часа е „Грозното патенце“ по Х. К. Андерсен в сценичен вариант на Теодора Гълъбова, на 24 април от 11 часа е „Франклин“ от Полет Боржоа с режисьор Дориана Гълъбова, а на 27 април от 18 часа малките зрители ще видят „Безценното камъче“ по българска народна приказка, режисьор: Ива Николова.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here