Започва пълно обновяване на булевард „Скобелев” и укрепване на ХГ „Илия Бешков” в Плевен

0
586
Художествена гаерия "Илия Бешков"

Едно от най-важните инвестиционни намерения на Община Плевен за тази година е стартът на основен ремонт на подхода към Скобелев парк-музей и пешеходното пространство на бул. „Ген. Скобелев”. Изготвеният цялостен проект е на стойност 4 191 975.94 лв с ДДС. Ще бъде извършен цялостен демонтаж на съществуващата настилка от полиран мрамор и полагане на нова настилка от термолющен гранит. Проектът предвижда още изграждане на поливна система, реконструкция на  съществуващия водопровод, изгражзане на нов дъждовен колектор, осигуряване на достъпна среда, озеленяване, подмяна на осветителните тела с нови и изграждане на детска площадка и фитнес на открито.

Реконструкцията ще бъде извършена в два етапа. Първият включва участъка от паметника „Майка България“ до входа на Скобелевия парк. Необходимите средства в размер на 584 120 лв се осигуряват от предоставените с постановление на Министерския съвет 700 000 лева по повод годишнина от Плевенската епопея.

През месец май ще започне конструктивното укрепване и възстановяване на сградата на ХГ „Илия Бешков”, която се намира на бул. „Скобелев”. Високи подпочвени води са образували в основите на зданието кухини – т. нар. каверни. По тази причина в галерията ще бъдат демонтирани подовите настилки от мраморни плочи и ще бъде извършено заздравяване на земната основа чрез инжекционен монтаж, ще бъдат изпълнени нови стоманобетонни плочи и ще бъде сменена дограмата. Стойността на дейностите е 389 458.67 лева с ДДС, срокът за завършване на обекта е 110 дни.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here