Започва екофестивалът “Узана поляна фест”

0
539
“Узана поляна фест”

Любимият на много почитатели на природата и музиката “Узана поляна фест” започва днес, 22 юли, и ще продължи до 24 юли с неповторими летни емоции. Събитието е изложение на добри биопродукти, творчески артинициативи и успешни екологични иновации, представени в 8 зони чрез интерактивни дейности, артинициативи и др. Екологичният фестивал се организира от Община Габрово и е част от „зелените“ инициативи, посветени на опазването на природата.

Детски център има мисията да съдейства на най-малките посетители да изградят екоЛогично мислене. „Обещаваме да не е скучно! И сме се погрижили да осигурим най-търпеливите и усмихнати хора, които да накарат децата ни да притихнат, докато учат чрез различни преживявания, що е то компостиране и нулев отпадък. И защото този процес все пак не очакваме да продължи безкрайно, сме подготвили още: забавни семейни игри за разтуха, творчески ателиета за рециклиране, запознаване с билки, цветя и диви ядливи растения“, поясняват организаторите.

Специален гост на фестивала е училище за кучета „Питайте мама Еми“. Лектор ще е Емануела Стайкова, а след демонстрациите започва тренировка за домашни любимци. Предвидени са още лекции за личностно развитие в сектор „Познание“, дихателни и йога практики, работилници за замесване на хляб, направа на сапун, хвърчила, декорация на керамични съдове и др.

На сцената под открито небе ще излязат забележителни музиканти. На 22 юли, петък, от 20 часа е концертът на групите TRIGAIDA и Cool Den, а на 23 юли от 19 часа ще се изявят музикантите от Ritmos Negros, БУЛГАРА и SEVI.

Младежката статистическа академия (МСА) съвместно с Националния статистически институт (НСИ) ще работят за каузата на събитието – по-чиста и по-зелена България. И през трите дни на фестивала те ще предоставят актуални статистически данни за състоянието на околната среда в България, както и информация за интересни състезания с атрактивни награди, които се провеждат сред ученици и студенти на национално и международно ниво.

Входът за фестивала е свободен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here