Започна изграждането на нова пететажна сграда на НУИ “П. Пипков” – Плевен и надстрояване на настоящата по проект

0
2371
НУИ "П. Пипков" - нова сграда

Първа копка за изграждането на нова сграда в двора на Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков” в Плевен беше направена днес, 9 ноември, информират от Областната администрация в Плевен. Проектът включва още надстрояване на съществуващата сграда и изграждане на топла връзка между двете.

Гост на ритуала беше областният управител Виолета Иеремиева, която изрази своята огромна радост, че има възможността да присъства на такова паметно събитие, защото проекти от подобен мащаб и значимост вече са рядкост. Тя поздрави директора Румен Тодоров и екипа му за ентусиазма и упоритостта, с които са довели идеята до нейната реализация.

Румен Тодоров благодари на екипа, изготвил архитектурния проект, документацията по кандидатстването за финансиране и осъществяване на обществената поръчка. В лицето на областния управител той отправи благодарност към държавата и към Министерството на културата, което изцяло финансира строителните дейности.

Новата сграда ще е на пет етажа и ще включва дванайсет учебни стаи, балетна зала, художествени ателиета, аудио и видео студио. Така училището ще може да премине на едносменен режим на обучение. Целият проект е на стойност 3,5 милиона лева. Предвидено е строителните работи да продължат 540 дни и новата сграда да започне да функционира през учебната 2025/2026 г.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here