Зам.-министърът на МРРБ подписа договора за основен ремонт на концертната зала „Катя Попова“ в Плевен по ОП „Региони в растеж“

0
338
Зала

Концертната зала „Катя Попова“ в Плевен ще бъде основно ремонтирана със средства по оперативната програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., информират от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Договорът беше подписан от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на управляващия орган на програмата Деляна Иванова.

Над 2,6 млн лв е финансирането за обновяване на концертната зала. От тях малко над 2,2 млн лв са безвъзмездна финансова помощ от програмата, 427 000 лв се предоставят като нисколихвено кредитиране чрез финансов инструмент, а над 6 000 лв е собственото финансиране от Община Плевен.

Проектът включва комплекс от дейности за развитие и обновяване на културната инфраструктура. Предвижда се основен ремонт на сградата, въвеждане на мерки за енергийна ефективност, подобряване на достъпа чрез изграждане на асансьор и стълба за евакуация и др. Ще бъде доставено и ново акустично оборудване.

Залата, която носи името на оцененото в музикалния свят българско сопрано Катя Попова, е предвидена за 300 зрители. В нея се провеждат концерти на Плевенската филхармония, на Общински хор “Гена Димитрова”, на Духовия оркестър, гостуващи музикални състави, театрални представления, песенни конкурси, чествания, конференции и др.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here