Министерството на културата подарява билети за юбилейните спектакли на Ансамбъл “Филип Кутев” на 160 ученици от училища по изкуства

0
321
Ансамбъл "Филип Кутев"

По инициатива на министъра на културата Атанас Атанасов 160 ученици ще имат безплатен достъп до спектаклите по повод 70-ата годишнина на Държавен фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“, които ще се състоят на 18, 19 и 20 февруари 2022 г. в Зала 1 на НДК – София, информират от ведомството. Идеята на министъра е разходите за традиционните кошници с цветя като официален поздрав и благодарност да бъдат пренасочени в закупуване на билети и осигуряване на достъп на ученици от различни училища и паралелки по изкуства до максимално широк спектър от културни събития.

„Всичко започва с малки стъпки. Няма по-голяма подкрепа за един творец от обичта и уважението на публиката. Знам, че за всяко дете, изкушено от изкуството, посещението на културно събитие е като майсторски клас. Надявам се с екипа ми да успеем да развием и приложим тази идея за целия културен календар, не само в София“, споделя министър Атанасов.

Деца от Националното музикално училище „Любомир Пипков“, Национална гимназия за приложни изкуства „Свети Лука”, Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров” и фолклорните паралелки към 144 СУ „Народни будители” ще имат безплатен достъп до събитието.

Концертите, посветени на значимия юбилей, започват от днес и в трите поредни дни ще бъдат с различни тематика и концепция – „Началото“, „Пътят“ и „Наследството“. Специални гости на сцената ще бъдат ансамблите „Пирин“ и „Тракия“, както и ученици от Националното училище за танцово изкуство, Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев”, Националното училище за фолклорни изкуства „Широка лъка”.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here