Забележителна фотографска изложба “Очи” откри фотографът Мирослав Григоров в ХГ “Илия Бешков” в Плевен

0
49
Мирослав Григоров - фотоизложба

Забележителна фотографска изложба “Очи” откри фотографът Мирослав Григоров в ХГ “Илия Бешков” в Плевен. Организатори на проявата са галерията и Сдружение „Фото художници“ – Плевен, от което е част и той.

Събитието снощи уважи и актьорът Александър Сано, който представи чудесните си впечатления от експозицията с видео в социалните мрежи. Мирослав Григоров снима Александър Сано и Луиза Григорова – Макариев на представянето на филма “Диви и щастливи” във Франкфурт, Германия. Черно-белият портрет на двамата актьори, както и този, на който е заснет самостоятелно Сано, посрещат посетителите още преди да влязат в изложбената зала. До тях пък се усмихва Яна Титова, заснета за представяне на филмовата продукция „Лов на дребни хищници“.

Мирослав Григоров и Александър Сано (вдясно). Снимка: Светлин Гуцев

Изключително разнообразни са фотографиите, които Мирослав Григоров представя, като в центъра на всяка от тях е човекът. Работите имат и интересни имена, които кореспондират прекрасно със съдържанието им. В изложбата е застъпена репортажната фотография, която представя социално натоварени събития и явления, политици и творци, разтърсващи моменти и емоции, както и забавни и интересни изображения.

Мирослав Григоров се занимава с фотография от 1977 г., Работил е с агенция “Булфото”, член е не клуб AHL-e.V. – Германия. Снимал е за списанията SFORMAAT – Нидерландия, Клуб “М”, Bugojno times – Босна, модно шоу Fashion night – Германия.

Реализира самостоятелни фотоизложби в България и Германия и съпътстваща фотоизложба на Биенале “Фодар” 2003 – темата е за войната в Босна.

Има номинация за Photos from Abroad – Войни, бедствия, размирици на БГ-ПРЕС Фото 2020 за репортажа му от профашисткия атентат в германския град Ханау през 2019 г., при който загиват 9 души, между които и 1 българин.

Мирослав Григоров е фотограф на свободна практика. Той среща своите вдъхновения дори при една разходка по улицата, където се случва живият живот, а обикновените хора се превръщат в негови модели.

С настоящата изложба “Очи” той изпраща към публиката следното послание:

“Няма по-вярна информация от тази, която дават.. очите. Вглеждайте се в очите на хората… В очите на приятели, колеги… В очите на хората по улицата… В очите на вашите деца. В очите на любимия човек Освен че истината е там, в очите, ВСИЧКО Е ТАМ. В очите. Научете се да четете в тях. Лесно е. В очите на другите и в душите на другите знае да чете собствената ни душа. Хем чете гладко! Без да се запъва. При това на всички езици.”

Фотоизложбата на Мирослав Григоров може да бъде посетена до края на месец март.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here