Забавната игра “Климатична фреска” запознава деца и възрастни с климатичните промени

0
209
Климатична фреска

Деца и възрастни могат да се запознаят по забавен начин с климатичните промени чрез играта “Климатична фреска”. Климатична фреска е работилница под формата на игра, създаденa от френския специалист по климата Седрик Ригенбак. С помощта на сертифициран водещ и тесте от 42 карти желаещите ще разберат причинно-следствените връзки между човешката дейност и различните елементи на климатичната промяна.

Играта се базира изцяло на докладите на Междуправителствения панел за климатичните промени (IPCC), които осигуряват научна информация по въпросите, свързани с измененията на климата. Най-важното от тези доклади, всеки от които е над 2 000 страници, може да се научи само за три часа чрез играта “Климатична фреска”.

Събитието ще е на 16 ноември, от 10:00 до 13:30 ч., в зала „Плевен“ на Областна администрация (пл. „Възраждане“ 1).

Необходимо е предварително записване на https://tinyurl.com/ycxmdn5n

Програмата на работилницата включва Кратка история на Климатичната фреска и запознаване; Подредба на фреската с помощта на опитен ръководител; Творческа сесия и осъзнаване на връзките между картите и Дискусия и време за споделяне, изразяване на мисли и чувства.

Играта е подходяща за възрастни и деца над 14 години и се провежда на български език. Не се изискват предварителни познания.
Над 1 250 000 души от целия свят са участвали в „Климатична фреска“ от 2018 г. до сега, от тях 2 500 са в България – за последните година и половина.

В България има над 80 ръководители, които могат да провеждат играта на български, английски, френски език и др.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here