Японската оперна певица Нобору Аомори ще е солист в концерт на Плевенската филхармония

0
306
Зала

Японската оперна певица Нобору Аомори ще е солист в концерт на Плевенската филхармония. Музикалното събитие ще е на 28 септември, в концертната зала “Катя Попова” в Плевен, от 19 ч.

В програмата са включени произведения от В. Белини, Дж. Росини, Дж. Верди, Дж. Пучини и др. Диригент ще е маестро Цанислав Петков.

Сопраното има успешна световна кариера на изпълнител, а паралелно с това е професор по оперно пеене в Рим, Италия. Тя е родена в Токио, където завършва консерватория, след което усъвършенства вокалното си майсторство в Италия. През 1992 г. получава първа награда на Международния конкурс в Тортона, а през следващата година дебютира в „Стабат матер“ от Дж. Росини на фестивала в Сан Франциско. Получава признание на множество международни оперни конкурси през следващите години, между които „Опера Фуджисава“, Музикален конкурс на Япония, Международния конкурс в Сан Ремо „Класик“, Международния конкурс на островите Боромео, „Умберто Джордано“, както и „Мария Канилия“.

Репертоарът й включва главните Вердиеви роли за сопран (Леонора в „Трубадурът”, Абигайл в „Набуко”, Лейди Макбет в „Макбет”, Елизабет в „Дон Карло”, както и главната роля в „Аида”) и централните партии в опери на Дж. Пучини („Тоска“, „Мадам Бътерфлай“, „Турандот“). Изявява се в различни оперни театри в Япония и в Европа, участва в турнета във Франция, Италия, Норвегия, Германия, Австрия, Белгия, Люксембург, Швейцария, Англия и Дания.

Провежда майсторски класове в много държави, включително в България. Има многобройни изяви с Русенската опера.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here