XVII-ят Национален конкурс за изпълнение на унгарска и българска литература „Шумен“ 2020 ще е онлайн

0
511
книги
Old vintage books over beautiful bokeh background

XVII-ят Национален конкурс за изпълнение на унгарска и българска  литература „Шумен“ 2020 ще се състои, но чрез видеоклипове, информират организаторите. Участниците трябва да изпълнят по свой избор произведения от унгарската и българската поезия, проза и драматургия с общо времетраене до 10 минути.

Изпълнението на текст от унгарски автор е задължително. Тази година акцентът е върху творчеството на унгарския поет Шандор Мараи. Препоръчително е и изпълнението на произведения от творчеството на българския поет и писател Иван Вазов.

Участниците в конкурса се разделят в пет групи, като във всяка ще бъдат връчени първа, втора и трета награда. Отделно ще бъдат оценени участниците в категория „Дигитална поезия с Новател“. Предвидени са и много други отичия, сред които Голямата награда „Владимир Трандафилов“ на Министерството на културата в размер на 1 000 лв. Журито е в състав проф. Здравко Митков (председател), доц. Юрий Дачев и Йоана Буковска-Давидова. Победителите ще бъдат обявени на 11 май 2020 г.

Срокът за изпращане на видеоклиповете е 30 април 2020 г. включително на адрес konkurs.shumen@gmail.com.

Повече за условията на конкурса може да се види на http://www.szofia.balassiintezet.hu/.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here