XIV Национална конференция по авиационна, морска и космическа медицина ще се проведе в Плевен

0
48
ВВВУ "Георги Бенковски" - конференция

Българското сдружение по авиационна, морска и космическа медицина, Висшето военновъздушно училище “Георги Бенковски“ и Военномедицинската академия организират XIV-та Национална конференция по авиационна, морска и космическа медицина, която ще се проведе от 30 май до 1 юни 2024 г. в Изнесения комплекс за авиационно образование на ВВВУ Георги Бенковски“ в гр. Плевен.

Темата ана конференцията е „Авиационната, морската и космическа медицина – основен елемент в обучението и фундамент за висок професионализъм на летателния, плавателния и космическия екипаж“. В  четирите научни сесии „Авиационна и космическа медицина“, „Морска медицина“, „Авиационна и морска психология“ и „Разни“ ще бъдат представени 39 доклада на 14 университета, многопрофилни болници, ВМА, Съвместното командване на специалните операции, Българския червен кръст.

Официалното откриване на националната конференция ще се състои на 30 май 2024 г., в 17:30 ч., от председателя на Българското сдружение по авиационна, морска и космическа медицина полковник професор д-р Любомир Алексиев, д.м. и началника на Висшето военновъздушно училище “Георги Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски, които ще изнесат и пленарни доклади.

На 31 май (петък), от 8:00 до 8:45 ч., ще се проведе демонстрация, организирана от ВВВУ и БЧК на тренажора по HEMS. 

Работата по сесии започва от 9:00 ч.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here