ВВВУ „Георги Бенковски“ и Фондация „Корейски културен център“ сключиха меморандум за разбирателство

0
420
ВВВУ "Георги Бенковски"

Началникът на ВВВУ „Георги Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски и президентът на Фондация „Корейски културен център“ д-р Джеймс Канг подписаха Меморандум за разбирателство между двете институции. Целта му е да се насърчи сътрудничеството в областта на образованието, приложните изследвания и консултации.

Страните ще работят по организиране и провеждане на съвместни събития за обучаеми, участие в съвместни изследователски проекти и дейности, обмен на информация и материали, както и насърчаване на други взаимно договорени дейности.

Обменени бяха идеи за запознаване с корейския език, история, култура и авиация. Координатор от страна на ВВВУ „Георги Бенковски“ е полковник Андриян Колев, заместник-началник по професионалното обучение и международното сътрудничество. Г-жа Кати Канг, главен секретар на Фондация „Корейски културен център“, е координатор по Меморандума от корейска страна.

На подписването на Меморандума за разбирателство присъстваха полковник доц. д-р инж. Асен Маринов, заместник-началник по учебната и научна част, и полковник Данаил Диков, заместник-началник по административната част и логистиката.

Меморандумът за разбирателство е сключен за период от три години.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here