Второкласници от НУИ “Панайот Пипков” и малчугани от Детска градина “Слънце” посрещнаха заедно Баба Марта

0
384
Деца

Второкласници от Националното училище по изкуствата “Панайот Пипков” – Плевен, с класен ръководител Виолета Дилова и малчугани от четвърта група на Детска градина “Слънце” – Плевен, посрещнаха заедно Баба Марта. Инициативата се състоя под мотото „С България в сърцето“ и претвори чрез музика и песни българските традиции и обичаи в този празничен ден.


„Чрез обичаите ние, българите, търсим корените си“, споделиха Габриела Петкова и Анджелина Михайлова от специалност “Народно пеене“ с преподаватели Таня Цветанова и Силвия Хайдърска. Огромен интерес сред малките деца предизвикаха с изпълненията си на тамбура Виктория Радойска и Калина Любенова с преподавател Христинка Василева и гайдарят Виталий Берков с преподавател Красимир Кондов. Домакините на празника от четвърта група поздравиха гостите с красива народна песен.

Цветомира Добрева – директор на Детска градина „Слънце“ , Силвия Моневска – учител в детското заведение, Виолета Дилова и Пламена Тодорова – учители в НУИ „Панайот Пипков“, са убедени, че предаването на българските традиции и обичаи от поколение на поколение е изключително важно, за да бъдат съхранени и да разгарят пламъчето на родолюбието във всяко детско сърце.


Затова съвместните мероприятия на двете образователни институции ще продължат и в бъдеще, информират педагозите. И припомнят, че утре е Националният празник на България – 3 март, който ни връща към нашето минало и е повод за гордост, радост и признателност към героите, извоювали свободата ни.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here