Плевен чества Освобождението на България

0
398
Панорама „Плевенска епопея 1877 г.”

Официалният ритуал за честване на 145 години от Освобождението на България от турско робство ще е на 3 март, на площад “Възраждане”, от 11 часа, а от 12, 30 ч. часа в Драматично-куклен театър “Иван Радоев” започва празничния концерт “Възрождение”. В него ще участват Симфониета – Враца, Трио “Тенорите” и Вокална група “Арлекино” с ръководител Виолета Боянова при читалище “Съгласие 1869”. Диригент ще е Христо Павлов. Събитията се организират от Община Плевен.

Сдружение „Рицари без броня“ канят плевенчани на патриотично честване на Националния празник на Р България – Трети март, пред Панорама “Плевенска епопея 1877”. Събитието се възобновява след двегодишно прекъсване, поради епидемичната обстановка. Началото на празника е в 16 часа.

“Очакваме Ви да празнуваме заедно, да покажем, че Плевен помни, да си развеем знамената, да си стоплим сърцата и душите с песни и танци за Свободата!”, призовават организаторите.  

В проявата ще се включат Мото клуб „Нощни вълци“, Детски танцов състав „Искрица“, Фолклорен състав „Луди млади“, Клуб за народни танци „Веселяци“ и др. Събитието се организира с подкрепата на Военноисторически музеи – Плевен и Община Плевен.

По случай Националния празник на Република България Регионалният военноисторически музей – Плевен ще работи с със свободен вход от 9,00 до 16,30 ч.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here