Вторият Национален фестивал по спортни танци за Купа “Зорая” предстои в Плевен

0
1054
Зорая

Вторият Национален фестивал по спортни танци за Купа “Зорая” ще се състои на 1 юли, от 9 ч., в зала “Балканстрой” (ул. “Гривишко шосе  № 1) в Плевен. Състезанието ще привлече стотици състезатели от страната, както и много гости. Организатори са неуморните, всеотдайни и креативни Десислава Йотова и Милчо Петров – дългогодишни изявени състезатели и треньори в Клуб по спортни танци “Зорая” при читалище “Христо Ботев” – Плевен.

Спортното събитие е под егидата на Българската федерация по спортни танци и е разделено на три части: Изгряващи звезди, Национален фестивал по класове, което дава възможност за събиране на точки и преминаване в по-висок състезателен клас, и Купа “Зорая“, по време на която ще премерят сили най-добрите двойки на България, разделени по възрастови групи.

Официалната част и финалите ще се проведат в 18 ч. вечерта. 

Заявки за участие във фестивала се приемат до 28 юни 2023 г.

За Десислава Йотова и Милчо Петров

Десислава Йотова и Милчо Петров вече 35 години са на сцена. Те се занимават със спортни танци от деца и го правят с огромна любов, защото това е техният живот. Постигнали са много върхове заедно, състезават се в най-високия възможен танцов клас, изградили са успешна професионална кариера и не спират да се развиват.

Двамата изпълнители са петкратни шампиони на България в съответната им възрастова група и имат права да представляват страната ни на европейски и световни първенства. Състезавали са се вече на читири световни турнира и всеки път постигат много добро класиране, като в момента са 19-ти в Световната ранглиста.

Освен това са и треньори на Клуб по спортни танци „Зорая“ – Плевен, като техните танцови двойки са сред най-добрите в България. Десислава Йотова и Милчо Петров ръководят и Танцова школа “Зорая” към едноименния клуб, в която се обучават над 130 деца, а това я прави една от най-многобройните в страната. Ежегодно провеждат няколко емблематични концерта, които са чакани с нетърпение и преминават с огромен успех.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here