Вокалният клас на проф. Марио Диаз от Моцартеума приключва с концерти на младите дарования в Плевен и София

0
309
Читалище

Вокалният клас на проф. Марио Диаз и пианистката Вяра Шуперлиева от Университета “Моцартеум” – Залцбург, Австрия, който започна на 11 септември в Плевен, ще приключи с концерти на младите дарования в Плевен и София.

Първата среща с публиката е днес, 15 септември, от 19 часа в зала “Емил Димитров” на читалище “Съгласие 1869”, а на 16 септември изявата ще е на софийска сцена – в зала “България”, от 19 часа.  

На сцената ще се изявят 15 изпълнители от осем държави – Виетнам, Япония, Австрия, Аржентина и др. Представителите от България са мецосопраното Михаела Берова и басът Любен Байчински. В концертите участва и Плевенската филхармония под диригентството на маестро Найден Тодоров – директор и главен диригент на Софийска филхармония.

Международният проект се реализира за втора поредна година в Плевен. Съорганизатори са филхармониите в Плевен и София и Сдружение “Артем” с председател оперният певец Георги Султанов. 

Сред спомоществователите на събитието е и Медицински център – Клиничен институт за репродуктивна медицина “Св. Елисавета” – Плевен, с управител доц. д-р Емилияна Конова. 

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here