С внушителен спектакъл на Фолклорния ансамбъл “Българе” и благородна кауза откриват официално Летния театър в град Левски

0
299
Българе - Летен театър - Левски

С внушителния спектакъл “Осмото чудо” на Фолклорния ансамбъл “Българе” и благородна кауза откриват официално Летния театър в град Левски. Събитието ще е на 22 сeптември – Деня на Независимостта на България, от 19,30 часа. Покани с места може да се получат всеки работен ден в билетния център на НЧ „Георги Парцалев – 1901“ – Левски (от 10,30 до 12,30 часа и от 16,00 до 18,00 часа). Организатори на проявата са Община Левски и НЧ „Георги Парцалев – 1901”, информират от пресцентъра на местната администрация.

Спектакълът е част от дарителската кампания на Община Левски за изграждане на скулптурната композиция “Земляците” в памет на на големите български артисти Георги Парцалев и Григор Вачков и на писателя Дончо Цончев – емблематични творци за Община Левски. Благотворителната кампания за набиране на средства за скулптурната композиция обяви в началото на август 2022 г. Любка Александрова, кмет на Община Левски и председател на инициативния комитет за реализиране на каузата.

Община Левски благодари на всички, които подкрепят създаването на скулптурната композиция „Земляците” в памет на обичаните от поколения българи творци.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here