„Водните лилии на паметта“ – стихове на Хайри Хамдан и мистичният дервишки танц сема на Васил Тосев

0
837
Водните лилии на паметта

Новата стихосбирка „Водните лилии на паметта“ на талантливия поет и преводач от арабски произход Хайри Хамдан отново е красива и изящна. Тя носи и мистика, и неочакваност, и арабски дух, и мъдрите прозрения на създателя си за любовта, Битието и Бог. Поетът ще бъде гост (не за първи път) на културния форум Плевенска артсцена „Измерения“, който се организира от Сдружение „Духът на Плевен“.

Хайри Хамдан

Поредната среща с неговото творчество ще поведе публиката по път, по който с благодарност ще вдиша аромата на водните лилии, съхранили паметта за обич, надежда, светлина и доброта, обещават организаторите на събитието. Поезията му е щедрост, сила и радост, родени не само от красотата на живота, но и от неговата болка.

Другият специален участник в творческата вечер е единственият български дервиш – Васил Тосев, който ще сподели интересни факти от живота си. Преди 20 години той се бори с натрупването на излишни килограми и чрез практики успява да редуцира теглото си от 108 кг на 58 кг. В момента е преподавател по йога, води семинари из цялата страна и в чужбина, на които чете лекции, демонстрира дихателни техники и йога упражнения, както и дервишкия танц сема, който ще представи и в Плевен.

Васил Тосев

Събитието ще се състои на 18 септември от 18 часа в Художествена галерия „Илия Бешков“ в Плевен и е подкрепено от Георг Спартански, кмет на Община Плевен.

Входът е свободен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here