Владимира Йорданова и нейни ученици откриха Пролетна изложба

0
346
изложба Владимира

Пролетна изложба откриха художничката Владимира Йорданова и 9 нейни ученици от Ателието й по живопис. В експозицията със свои творби се включиха и 17 деца на възраст от 5 до 12 години от Ателието по рисуване при Центъра за ранно детско развитие „Стълбичка“ – Плевен, с управител психолога Боряна Конова. Събитието се състоя на 12 май 2023 г. в Къщата на художниците (ул. “Димитър Константинов” 17) в Плевен.

Чаровната художничка обича да изненадва почитателите си и любителите на изобразителното изкуство. Темите и в тази експозиция са разнопосочни, разгърнати в натюрморти, пейзажи, портрети, абстрактни композиции. 

Владимира Йорданова споделя с публиката 4 свои работи, “вдъхновени от малките неща и малките моменти в живота”. Дамите от Ателието по живопис, което Йорданова води, демонстрират чрез творбите си пътя, който са извървели от последното си представяне пред публика, а техните творчески изяви са родени от огромната им любов към изкуството.

Младите таланти от Ателието по рисуване при Центъра за ранно детско развитие „Стълбичка“ – Плевен, имаха своя звезден миг, в който споделиха изкуството си със своите близки, с познати и непознати ценители на изобразителното изкуство. Те получиха дипломи за участие в експозицията от Боряна Конова, управител на детския център, в който развиват дарбите си.

“Обединихме малките и големи художници в една изложба, за да покажем, че за таланта и красотата няма граници – нито възрастови, нито полови, нито други. А и децата се почувстваха много специални в компанията на големите художници”, сподели за “Духът на Плевен” Владимира Йорданова.

Изложбата може да бъде посетена до 10 юни 2023 г.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here