Виртуозният пианист Фидоси Керчев ще е солист на Плевенската филхармония

0
251
Концерт на Плевенска филхармония

Виртуозният пианист Фидоси Керчев ще е солист на Плевенската филхармония. Концертът ще се състои на 13 октомври, от 19:00 ч., в зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие – 1869“.

В програмата са включени Концерт за пиано и оркестър от Р. Шуман и Италианска симфония от Ф. Менделсон. Диригент ще е маестро Найден Тодоров.

Фидоси Керчев е роден на 26 май 1998 г. в Разград. Свири на пиано от 7-годишна възраст в Детската музикална школа “Илия Бърнев“ в родния си град с преподавател Галина Героева. От 2012 г. е ученик в Националното музикално училище “Любомир Пипков“ в София, в класа по пиано на Любов Шишева.

През 2013 г. младият пианист изнася самостоятелен концерт в Българския културен център в Париж, участва във Фестивала “Салон на изкуствата“ – София. През месец юни 2014 г. се дипломира в ниво ”Супериор” на известната „La Schola Cantorum” – Париж и продължава обучението си в ниво „Виртуоз”. Носител е на многобройни награди от наши и чуждестранни конкурси.

През 2014 г. участва във Фестивала ”Софийски музикални седмици” и Фестивала „Варненско лято”, през следващата година е включен в съвместната инициатива за популяризиране на класическата музика на летище София и Френския културен институт. Участва в музикални академии в Италия, Франция и България и в майсторски класове на известни професори от България, Япония, Франция, Русия, Италия.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here