Виктория Иванова от Артшкола „Колорит“ получи наградата „Отличниците на България“ от кампанията на вестник „24 часа“

0
405
Виктория Иванова
Виктория Иванова получи наградата си от Десислава Тальокова, изпълнителен директор на фондация „Америка за България“.

Виктория Иванова от Артшкола „Колорит“ получи наградата „Отличниците на България“ 2022 от кампанията на вестник „24 часа“, в която представя изявени ученици в сферата на науката и изкуствата. Наградата на талантливата плевенчанка беше връчена на тържествена церемония в град София от Десислава Тальокова, изпълнителен директор на фондация „Америка за България“. Това е шестият випуск с отличници, в който бяха класирани 14 деца ученици от цяла България.

“24 часа“ започва тази инициатива, за да представи на читателите си най-красивите млади умове и творци на България. Най-радостното е, че тази година голяма част от отличниците са избрали да продължат да учат в родината си. Виктория е на 18 години, а в Артшкола „Колорит“ се обучава от 2010 г. Носител е на много престижни награди от международни конкурси в близо 20 страни. Била е участник в международни артфестивали и пленери в Португалия, Македония и Румъния. Само преди дни тя се завърна като победител в 23-тата Международна среща на младежкото изкуство „ЕВОРА 2022“ в Португалия, където спечели Златен медал за цялостното си представяне на пленера, Златен медал за творбите си, представени в международния конкурс за рисунка “Евора 2022“ и Специалната награда за „Най-добра творба“ по творческата задача „Прозорците на Евора“.

Вестник „24 часа“ направи на страниците си цялостно представяне на невероятните творчески постижения на талантливото плевенско момиче. Нейният артпедагог Майя Ананиева споделя, че тази награда е сбъдната мечта и един красив щрих в творческата биография на творческия екип. Виктория е абитуриентка. Тя е избрала да кандидатства медицина, но със сигурност ще продължи да бъде творческа личност и да дарява красота.

„За мен е истинско удоволствие да връча тази награда на Виктория. Бях много впечатлена от успехите й. На пръв поглед медицината и изкуството са различни и нямат нищо общо, но Хипократ е казал, че медицината е най-истинското и най-благородното изкуство“, заяви Десислава Тальокова, изпълнителен директор на фондация „Америка за България“.

„Тези награди показват, че не средата е определящ фактор, а самодисциплината и трудът“, категорична е Виктория. 

Виктория Иванова

Снимки: Вестник „24 часа“

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here