Виктор Девенски от НУИ “Панайот Пипков” ще пее на финала на Световния шампионат по сценични и спортни изкуства на F.I.P.A.S.S. в Рим

0
144
Виктор Девенскки

Виктор Девенски от плевенското Национално училище по изкуствата “Панайот Пипков” ще демонстрира вокално майсторство на финала на Световния шампионат по сценични и спортни изкуства на F.I.P.A.S.S. ((International Federation of Performers of the Scenic-
Sporting Arts), който ще се проведе в Рим, Италия, през септември 2024 г. Виктор е единадесетокласник и развива таланта си в класа по поп и джаз пеене на Венелин Андреев. 

Младият изпълнител ще се конкурира на финала на престижния световен формат с представители на 36 държави, след като беше одобрен на кастинг през месец април в София. Той се представи с песента Another love на Tom Odell в направление A – напреднали. Селекцията се организира за пръв път в България. Участниците бяха оценени от авторитетно жури от доказали се имена в българския културен живот, а председател и представител на Международната федерация по сценични и спортни изкуства за България беше доц. Дарияна Куманова. 

Таланти от различи възрастови групи, в различни категории – пеене, танци, актьорско майсторство, инструменталисти или пълен пърформанс (включва поне две дисциплини едновременно), имаха шанса да се класират за финала в Италия. По традиция освен от международното жури, в Рим участниците са наблюдавани и от световни продуценти, режисьори и сценаристи. Организаторите издават, че освен авторитетните купа и медали на F.I.P.A.S.S. най-атрактивните таланти ще получат покана за мастър класове на световноизвестни артисти, стипендии за професионално обучение, както и конкретни оферти за работни ангажименти.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here