Многообразие от събития предлага Община Плевен за Празника на Плевен (Програма)

0
215
Община Плевен - Празник на Плевен

Община Плевен предлага богата програма с разнообразни събития за празника на Плевен – 15 май. Мероприятията започват на 11 май с Детски футболен турнир, който ще се състои на игрището на Балона, в 10 ч. Безплатен туристически тур “По пътя на плевенската история и духовност” започва в 11 часа, от бившето кино “Освобождение”.

Инициативата Нощ в музеите и галериите ще стартира с концерт на Хор „Звъника“ с диригент Ваня Делийска – в ХГ Дарение “Колекция Светлин Русев”, от 17 ч. Концерт на Боряна Бешева и Даниел Меса ще се състои в Артцентър “Плевен” от 17,30 ч., а Артистични работилници и музика ще предложи Къщата на художниците (ул. “Димитър Константинов” 17) от 18 ч.

Нощта в музеите и галериите продължава с концерт на Общинския духов оркестър – в ХГ “Илия Бешков”, от  18,30 ч., а от 19 ч. в Панорама “Плевенска епопея 1877” започва концерт на “ГеоМарЧаЛо. Трио “Тенорите” ще се изявят в Регионалния исторически музей от 20,30 ч.

На следващия 12 май започва изложението “Българско е” с участието на български производители. То ще е на площад “Възраждане” и ще продължи до 15 май, а Кулинарният фестивал, организиран от гражданска инициатива “Кулинарните фестивали на България”, ще се проведе пред Военния клуб, от 11 до 16 ч.   

Концерт на Хора за македонски песни с диригент Иван Минков при читалище “Парашкев Цветков” – Плевен, ще се състои на площад “Възраждане”, от 11 ч.

От 12 ч., на същото място, започва концерт на Танцова школа “Танцова работилница” и вокални изпълнители, а от 17 ч. ще има открит урок по модерни танци за децата на Плевен с Трифон Трифонов и танцови изпълнения на групи от школата Trifonov dance academy.   

Вечерта, от 20 ч., отново на площад “Възраждане”, започва концертът на рокгрупа “Криминале” и приятели с участието на Биляна Добрева, д-р Мартин Николов, Румен Георгиев и Общински хор “Гена Димитрова”.

На 13 май събитията продължават с концерт “Децата на Плевен” – първа част, с участието на деца от детските градини в град Плевен – мястото е площад “Възраждане”, а началото – 17 ч.

Концерт на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци “Иван Вълев” ще зарадва плевенчани и гостите на града в 20,30 ч., отново на площада.

На 14 май ще има концерт на Детския гвардейски оркестър и Мажоретния състав при СУ “Иван Вазов” – събитието започва в 12 часа, на площада.

В 17 часа, на същото място, ще е втората част на концерта “Децата на Плевен”, а концертът на рокгрупа “Тангра” започва в 20,30 ч.

На 15 май, от 11 часа, на площада ще започне тържествен ритуал по повод Празника на Плевен, а в 11,30 ч. е концертът на Танцова школа “Спирит”. Спортни демонстрации “В кондиция с Ивет Горанова” ще зарадват любителите на спортна в 16 ч., а приключенската игра по ориентиране “Открий Плевен” стартира в 17 ч. в Градската градина.

Артработилница, ръководена от представители на Центъра за ранно детско развитие “Стълбичка”, започва в 18 ч., пред Туристическия информационен център (в Градската градина).

Откриване на гостуващата изложба “Личности и събития в българския спорт” ще се състои в 18,30 ч., в Регионалния исторически музей.

В 20 ч., на площад “Възраждане” започва концерт на “Керана и космонавтите”, а от 21 ч. ще пее Владимир Михайлов.

Празничната вечер ще завърши със светлинно шоу.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here