Вероника Тодорова, Веско Ешкенази и Георги Милтиядов зарадваха почитателите си с клипа на Dance on the river в Международния ден на музиката (видео)

0
1079
Вероника Тодорова
Вероника Тодорова

Вероника Тодорова – акордеон, Веско Ешкенази – цигулка, и Георги Милтиядов – пиано, зарадваха почитателите си с премиерата на клипа на вълнуващата творба Dance on the river в Международния ден на музиката.

Автор на парчето е Вероника Тодорова, а аранжиментът, пианото и програмирането са на Георги Милтиядов. Записите са осъществени в ANP Studio и Max Sound Studio, а смесването и дигиталният мастеринг са на роклегендата Максим Горанов. Оператор е Васил Стефанов, асистент-камера – Любомир Христов, режисьори са Васил Стефанов и Стефка Николова. За прекрасната визия на артистите са се погрижили Петя Симеонова – грим и коса, и Августина Маркова – Тути – стилист. Видеоклипът е заснет в село Дебнево и е подкрепен от Плевенската филхармония.

Геолги Милтиядов

Видеоклипът на Dance on the river е на висотата на музиката. Вълшебните кадри от природата на село Дебнево разказват истинска приказка: красива, вдъхновяваща и мечтана. Плодородното поле, река Видима, зелените гори на Троянския балкан и неописуемите природни гледки от птичи поглед отразяват в пълнота основната идея на композицията: преклонение пред природата, родното място, красотата, хармонията и истинските стойности в живота.  

Творбата на виртуозната акордеонистка е създадена преди 2 години за нейното любимо място – с. Дебнево, с което е свързано детството й, а вече и настоящето й, след като трайно се установи там след дълги години в Германия. Родената в Плевен чаровна изпълнителка, посвети вдъхновяващата си творба на началото на международния джазфестивал Jam on the River, който тя създаде и организира в любимото си село в полите на Троянския балкан.

Веско Ешкенази

“В парчето е вложена енергията на реката, на водата, на Балкана. Стилът е джазов, но в неравноделни ритми”, пояснява Вероника Тодорова. Музикалната творба веднага грабва с динамиката, ясната си мелодична линия, настроението, което покорява като искрящо шампанско, и любимия творчески подход на Вероника за смесване на джаза с неравноделните ратми на българския фолклор. Премиерата на композицията се състоя в на 19 май 2022 г. в Плевен – на рождения ден на авторката, на сцената на читалище “Съгласие 1869”. Dance on the river е част от новия проект на Плевенската филхармония – „В света на музиката“, със солисти Вероника Тодорова и Веско Ешкенази и диригент и автор на аранжиментите на всички произведения в програмата Георги Милтиядов.

 

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here