Венета Йочева представя в Плевен книгата си „Да се знаят, да се помнят“ с интересни истории за близкото минало на село Брест

0
553
ХГ
ХГ Дарение "Колекция Светлин Русев"

Венета Йочева събра интересни истории за близкото минало на село Брест в четвъртата си книга „Да се знаят, да се помнят“. Това е четвъртата творба на авторката, която представя документални разкази и фотоси, даващи цялостна картина за живота в селото в периода след 1950 година. Четивото ще бъде представено на 16 юни 2022 г., от 17 часа, в ХГ Дарение “Колекция Светлин Русев”. Организатор е Сдружение „Дружество на писателите“ – Плевен.

Главни герои в книгата са онези обикновени хора с необикновени съдби, оставили своя отпечатък в местната история – земеделци, животновъди, птицевъди и пчелари, строители, инженери, механизатори, занаятчии, културни дейци и самодейци… Хора, които с разум, ръце и сърце са градили китното село и съвременния му облик.

Венета Йочева работи по творбата си години наред – събира информация, провежда стотици срещи и разговори, издирва снимки и документи, за да се знае историята на селището не само от съвременниците, а от бъдещите поколения.

Книгата е издадена от “Северно ехо”.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here