Романтичната комедия „Особености на руската любов“ с режисьор Васил Василев ще гостува в Плевен

0
301
Особености на руската любов

Романтичната комедия „Особености на руската любов” с режисьор Васил Василев ще гостува в Плевен 29 юни, от 19.00 ч., в зала „Емил Димитров“ на читалище “Съгласие 1869”. В заглавието участват Георги Кадурин, Мариана Миладинова и Мария Сапунджиева. Сценографията е на Николай Нинов.

Пиесата на Александър Галин проследява историята на обаятелната и артистична бизнес дама Сирена (Мария Сапунджиева), която винаги търси развлечения и авантюри, и интелигентната й приятелка Виктория (Мариана Миланова), която, от своя страна, е самотна и изоставена от съпруга си. Съдбата ги събира с Константин (Георги Кадурин) и от тук нататък следват много забавни моменти, остроумни диалози и смешни недоразумения.

Спектакълът е привидно забавен, но зад елегантния му хумор прозират сериозни теми, които докосват сърцата и провокират зрителите да се замислят. Подбраната от режисьора Васил Василев музика е руска, с препратки към Чайковски, Рахманинов и две музикални изненади.

„Особености на руската любов“ е копродукция на Сливенския драматичен театър „Стефан Киров“. Авторът на пиесата Александър Галин е майстор не само на неочакваните комедийни обрати, но и на новата руска психологическа драма.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here