Въвеждат платен вход за Художествена галерия “Илия Бешков” в Плевен

0
428
ХГ

Входът за Художествена галерия “Илия Бешков” в Плевен вече ще е платен, информират от екипа на галерията. Нововъведението влиза в сила от 1 ноември. Към галерията ще има магазин, откъдето ще може да се закупят билети, каталози и сувенири.

От 1 ноември галерията преминава и към зимно работното време – от 9.00 до 17.00 ч., всеки работен ден от понеделник до събота (включително).

Цените на входните билети при индивидуални посещения на възрастни ще са 3.00 лв.; за студенти, ученици и пенсионери – 1.00 лв., за хора с увреждания и деца до 7-годишна възраст ще са безплатни.

При групови посещения (над 10 човека) входът за възрастни ще е 2.00 лв., а за студенти, ученици, хора с увреждания и деца до 7-годишна възраст ще е безплатен. Семейният входен билет ще е 5 лв.

Всеки четвъртък ще е безплатен ден за посещения на музейните експозиции на ХГ „Илия Бешков“, както и в дните на Националния празник – 3 март, Празника на Община Плевен – 15 май и Европейската нощ на музеите. Членуващите в професионални организации с дейност в областта на музейното дело и културното наследство, както и служители на музеи и ученици от училищата по изкуства и култура ще посещават експозициите безплатно.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here