Вълнуващи събития в Националната седмица на четенето провокираха учениците от НУИ „Панайот Пипков“

0
623
книга

Вълнуващи събития в Националната седмица на четенето, която се проведе от 9 до 13 декември по инициатива на МОН, ангажираха учениците от Националното училище по изкуствата „Панайт Пипков“.

Разнообразни инициативи насърчиха интереса към четенето – размяна на книги между децата, Маратон на четенето, Ден на книгата, представяне на любими книги, състезания по правопис, дискусия на тема „Езикът, който ни събира и разделя“.


Бяха осъществени и много партньорски дейности. Първокасници посетиха Детския отдел на Регионална библиотека, деветокласници четоха приказки на децата от 1 и 2 клас, а ученици от 5 и 8 клас взаимно си представиха откъси от любимите си книги. В 1 „а“ клас пък се състоя час на тема „Вълшебството на ограмотяването“, на който присъстваха и родители. С много ентусиазъм в събитието се включиха и преподаватели, които в Деня на книгата донесоха и представиха свои любими творби. Учениците от 5 клас подредиха изложба със свои илюстрации на изучаваната от тях приказка „Златното момиче“.


Събитията в Седмицата на четенето предизвикаха широк отзвук сред ученици, родители и учители, като така е реализирана основната идея на проявата – да се повиши мотивацията на децата да четат и развиват своите езикови умения, отчитат от педагогическия екип.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here