В Плевен започнаха общинските ученически игри по футбол

0
407
футбол

В Плевен започнаха общинските ученически игри по футбол, информират от Община Плевен. От 27.10. до 10.11. на изкуственото игрище зад стадион „Плевен“ и на помощното игрище до „Балона“ ще се проведат 22 мача от първата фаза на Общинските ученически игри по футбол. При неподходящи атмосферни условия е възможно отлагане на част от планираните мачове. Състезанието се провежда със съдействието на ОС на БФС – Плевен. Главен съдия е Цветан Каменов от ОС на БФС.

Заявки за участие подадоха общо 27 училищни отбора от 20 учебни
заведения на територията на Община Плевен. Най-много са участниците във възрастова група V-VII клас – 12 отбора. Във възрастова група VIII-X клас участват 10 отбора, а във възрастова група XI-XII клас – 5 отбора. 

Програмата за срещите е публикувана на интернет страницата на Община Плевен: https://www.pleven.bg/bg/sporten-kalendar/programa-obshtinski-krag-na-uchenicheski-igri-2022/2023-uchebna-godina

Финалната фаза от Общинския етап по футбол, както и всички
състезания от Общинския етап в останалите видове спорт, ще се проведат в началото на идната календарна година. Следващите етапи на Ученическите игри са Областни състезания, победителите от които се класират за Зонален етап. Финалните състезания за V-VII клас ще са от 2 до 5 юни, за VIII-X клас – от 23 до 26 юни, а за XI-XII клас са насрочени от 30 април до 3 май.

През учебната 2019/2020 г. бяха проведени само част от състезанията. 

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here